Politică

Miruță iar încearcă să manipuleze! Afirmațiile parlamentarului sunt demontate pas cu pas

Radu Miruță, un exemplu de așa nu se face politică! Scăldat recent în apele tulburi ale Gilortului, deputatul aruncă cu noroi în stânga și-n dreapta, el încă mai crezând în mintea lui și a ONG-iștilor că mai poate manipula oamenii cu politica expirată de prin anii 90.

Proaspătul erijat în "militantul pro-cărbune", acesta a început să latre ca câinele la lună (cacofonie întâmplătoare) despre închiderea mineritului din Gorj, elucubrând tot felul de mesaje pe care nici ultimul inapt nu le-ar crede. 

Ultima aruncată de Miruță în spațiul public a depășit de departe sfera normalului. Acesta susține că se face vinovat de închiderea mineritului Consiliul Județean!!! Realizați că genul de afirmații sunt similare cu a susține că trenurile în gară au întârzieri din cauza FRF, nu din cauza CFR. Mâine, poimâine o să ne spună Miruță că vinovați pentru apa proastă de la robinet se fac ăia de la CEZ, nu Aparegio. 

 

Șocant este că useristul din el a ajuns să mintă atât de senin, încât ar trebui să-și facă griji în privința asta. Știți cum este, azi scenarită, mâine scenarită…până dă în scenarită cronică și rămâne așa. 

 

Păi, băi băiatule, CEO a fost capușat de fiecare guvernare, dar la execuția finală cine era ministru de resort când s-a pus cruce mineritului? Nu cumva colegul tău de partid? Dă-ți cu reveneală, zic!

„Putem, totuși, să îi mulțumim dumnealui și partidului din care face parte, USR, pentru că, fără aportul liderilor formațiunii de la nivel central, nu am fi aflat care sunt etapele de închidere a activității miniere din județul Gorj. Domnul Cristian Ghinea, fost ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene, colegul de partid al domnului Miruță, și-a asumat, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, încă din anul 2021, un calendar concret și coerent privind închiderea activității miniere din județul Gorj, până în anul 2032. Putem spune că, dacă domnul Miruță și partidul său nu și-ar fi asumat restructurarea CE Oltenia prin PNRR, probabil compania ar fi avut, acum, altă traiectorie”, se arată într-un comunicat de presă. 

 

Mai mult decât atât, haideți să ne amintim cine a venit la Gorj în carierele Complexului Energetic Oltenia și a făcut live-uri, ba chiar a sunat pe 112, cerând în direct închiderea anumitor perimetre miniere?! 

Îți aducem aminte Miruță, colegul tău de la USR, Octavian Berceanu, cel care ar trebui, ca și tine, să aveți pe conștiință închiderea carierei Roșia de la data respectivă. Dar nu cred că ai conștiință. Cine a fost stimabile cu ăia de la un post central să le arate cât de praf e CEO, practic să se pună lacătul cât mai repede pe el, scoțând în evidență, ineficiența acestuia. Păi nu erai tu prin toate cadrele? Aaa, mai era și liderul ascuns din minerit și energie, Manu Tomescu. Ăsta alt "răsboinic", le mai dădea și interviuri ălora de pe la Bankwatch, îi știți nu? ONG-iștii care au blocat CEO peste tot pe unde au putut, au blocat investițiile de pe Defileul Jiului și acum pun bețe în roate la realizarea grupurilor pe gaze. La vremea respectivă, marele tău coleg, senatorul USR Mihai Goțiu, amenințata că se leagă în lanțuri pe Defileul Jiului dacă se vor relua lucrările. Uită românul, nu? Uită și că bravul tău partid a contestat la CCR legea făcută de PSD, lege cu ajutorul căreia se impunea finalizarea tuturor investițiilor demarate și nefinalizate, chiar dacă acestea se află în arii protejate. Aici se calificau mai multe obiective din țară, precum și hidrocentralele de pe râul Jiu. 

 

Vezi bre, Miruță, cam asta e oglinda ta în care trebuie să te privești în fiecare zi și asta e doar pe scurt. Nu știm în ce sfere trăiești, dar în orice caz, oxigenul dublu rafinat pe care îl inspiri nu-ți face bine. La final, îți las concluziile celor de la Consiliul Județean. Vezi că este același Consiliul Județean care a cutezat anul trecut să elibereze documentația pentru finalizarea hidrocentralelor. Ce a urmat după…am tot prezentat. Frații voștri, sectanții ong-iști de la Declic, le-au făcut plângere la DNA celor de la Consiliul Județean Gorj!!! Chiar așa, cum și-au permis niște "unii" de prin CJ Gorj să țintească spre normalitate? La loc comanda! (vezi foto la final) 

Una peste alta, lecturează, privește-te în oglindă și încearcă să-ți spui ție, dacă TU și USR-ul nu sunteți la fel de vinovați de tot ce se întâmplă la CEO. 

În concluzie:

- îi recomandăm domnului Miruță să citească mult mai atent documentele referitoare la PTJ, legislația națională în domeniu și legislația europeană pentru că, surprinzător, pare străin de aspecte relevante din acestea;

- îi recomandăm să își aroge public meritele pentru contribuția adusă la elaborarea PNRR, prin asumarea de către formațiunea sa, a închiderii mineritului din județul Gorj până în 2032;

- îi recomandăm să își amintească faptul că, provine dintr-o zonă geografică demnă de apreciere, cu oameni simpli și cu mult bun simț, care nu cataloghează nejustificat și nu jignesc;

- îi recomandăm ca, data viitoare când are ocazia să tacă, să fie mai atent și să o facă. Acum a avut-o și a ratat-o!

P. S. Din anul 2019 și până în prezent, am semnalat de sute de ori că acest FTJ este un măr otrăvit. Se dovedește că am avut dreptate. Făcut, dat cu el pe la nasul idioților…dărâmați voi producția autohtonă că poluanți, iar la schimb vă dăm noi…un fel de - luați de vă uitați.  

Acesta este "progresul" impus de progresiști. Trist! 

 

 

Vizualizări: 3,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: