Politică

Miruță a aflat de la Ministerul Muncii că nu i-a ieșit legea

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a fost marți la Ministerul Muncii, cu liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, care au vrut să afle de ce sunt respinse la casele de pensii solicitările minerilor și energeticienilor, cărora li s-a promis de luni bune că se vor pensiona la 52 de ani începând din această toamnă.

În sfârșit s-a lămurit și Miruță că nu a făcut altceva decât să bată câmpii în tot acest timp, amăgind minerii și energeticienii. Pliat rapid pe calapodul politic, deja învechit, Miruță nu își asumă tâmpenia și dă vina pe funcționarii din Ministerul Muncii, care ar citi legea în cheie politică. 

“Cu toate că această lege a trecut prin 9 comisii parlamentare, cu toate că au fost invitați Ministerul Muncii, Ministerul Energiei să expună puncte de vedere pe parcursul legislativ al legii, cu toate că despre această lege s-a discutat șase luni, cei care acum se chinuiesc stângaci să justifice de ce nu o aplică, nu au avut niciun amendament, nicio propunere, dar acum o citesc de-a curmezișul și o interpretează în cheie politică”, susține Miruță.

Potrivit acestuia, cei de la Casa Națională de Pensii i-au explicat că legea, așa cum a fost adoptată, nu are efecte retroactive.

În loc să recunoască faptul că a făcut o lege proastă, pentru că nu a vrut să se consulte cu nimeni, Miruță cere ministrului să dea un ordin să se aplice legea. O altă aberație juridică, desigur. “Se impune un ordin ministerial către casele de pensii județene pentru ca legea să fie aplicată așa cum a fost ea votată, promulgată și publicata în Monitorul Oficial. Fără întârzieri și fără justificări artificiale, pe lângă lege! Nu puneți lucrătorii să-și caute dreptatea prin sălile de judecată după ce o viață i-ați discriminat și nedreptățit”, a scris Miruță pe pagina de socializare. Bravo, geniule! Bravo! Aici ai dreptate, o viață au fost discriminați și batjocoriți. Știi de ce? Fiindcă au avut încredere și în "răposați", cum au avut și în tine. Un lucru este evident, nimic nu poate face plevușca politică fără să dea cu mucii în ciorbă. Asta pentru că aveți un caracter josnic de boschetari. Așa o să vă alint de astăzi înainte, fiindcă asta meritați. Rușine!

Vizualizări: 4,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: