Politică

Miniștrii USR PLUS au demisionat. Încă 45 de zile de criză politică!

Toți miniștrii USR PLUS și-au prezentat demisiile din guvern. Dacă se schimbă configurația politică a Cabinetului, premierul Cîțu este obligat să ceară vot de încredere în parlament, în maximum 45 de zile.

Până atunci, premierul Florin Cîțu va trebui să numească miniștri interimari din rândul membrilor Cabinetului, însă aceștia nu pot ocupa funcția pentru mai mult de 45 de zile. 

În acest caz, configurația politică se schimbă, dacă miniștrii USR PLUS nu vor mai face parte din guvern, iar premierul trebuie să meargă în Parlament pentru un nou vot de încredere.

Demisia miniștrilor USR-PLUS a venit la finalul ședinței Biroului Politic Național. USR PLUS deținea șase portofolii:

Vicepremier – Dan Barna
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă
Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Ciprian-Sergiu Teleman
Ministrul al Economiei și Turismului – Claudiu Năsui
Ministerul Justiției – Ioan Stelian, demis de pe 1 septembrie de premierul Cîțu deoarece nu a avizat proiectul de ordonanță privind programul Anghel Saligny, ceea ce a declanșat actuala criză politică. 


Anunțul demisiilor a fost făcut de copreședintele partidului, Dan Barna: ”Florin Cîțu a dinamitat conștient această coaliție. Nu mai poate să fie premier. Din acest moment miniștrii USR PLUS se retrag din Guvernul Cîțu. Mâine dimineață premierul va avea demisiile pe birou”. 

Vizualizări: 1,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: