Actualitate

Mintia, scoasă la vânzare. Cine a pus ochii pe termocentrală!

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, Emil Gros, a declarat că în vara acestui an Termocentrala Mintia va fi scoasă la licitație. 

Sunt 11 firme interesate: GSP Power SRL, BKB Consortium Korea, Optimus Redac SRL, Jade Power Trust Canada, SNGN Romgaz SA, Milenium Financial Exchange Corp Canada, Turboenergy Power SRL, Power China, Energy Element GmbH, Mass Energy Group Holding Amman-Iordania, Aukera BV Belgia și Mitsubishi Corporation.
Valoarea de inventar a termocentralei este de aproape 60 de milioane de euro.

GSP Power este interesată de achiziționarea tuturor activelor termocentralei Mintia, unde intenționează să construiască o centrală de producție de energie pe gaze similară celor 2 cuprinse în Planul Național De Redresare și Reziliență (PNRR) de la Halânga și Constanța, a confirmat proprietarul companiei, Gabriel Comănescu, pentru presa centrală.

“Vrem să cumpărăm toate activele Mintia. Proiectul va fi unul mai complex, vor fi două grupuri cu o capacitate totală de 800 MW. În prezent, identificăm terenuri, a declarat Comănescu.

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), controlat integral de stat prin Ministerul Energiei și aflat în insolvență, a elaborat o procedură de atragere a unui investitor pentru Sucursala Electrocentrale Deva a Complexului, din care face parte termocentrala Mintia.

"Prin adresa nr. 14/13.04.2021, societatea GSP Power SRL și-a exprimat intenția de a achiziționa termocentrala de la Mintia și ne-a solicitat informații despre activele componente. Prin adresa nr. 3178/22.04.2021, administratorul judiciar i-a comunicat valorile de evaluare a activelor, precum și disponibilitatea de stabilire a unei întâlniri pentru clarificări suplimentare", se arată într-un document al administratorului analizat de Profit.ro.

Termocentrala Mintia a încetat să funcționeze în luna martie a anului trecut, din lipsa cărbunelui, iar toți cei 700 de angajați au fost concediați colectiv în luna august, primind plăți compensatorii în valoare de câte 10.000 de euro fiecare și șomaj timp de doi ani.

Vizualizări: 6,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: