Politică

Ministrul Alexandru Rafila, aşteptat la Târgu Jiu!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este aşteptat la Târgu Jiu de Ziua Națională a Ambulanței din România, pe data de 28 iulie. 

Pentru Ziua Națională a Ambulanței sunt pregătite la Târgu Jiu o serie de manifestări, inclusiv o paradă cu zeci de ambulanţe, în zona centrală a municipiului printre cei așteptați să ia parte la eveniment fiind și ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

„Fiecare serviciu de ambulanță din țară va participa, la Târgu Jiu, la acest eveniment care marchează 117 ani de existență a instituției noastre. Ne bucurăm că, în urma eforturilor depuse de Serviciul de Ambulanță Gorj, am reușit să convingem persoanele responsabile din cadrul Ministerului Sănătății și Federației Sindicale Ambulanța să organizăm acest eveniment în orașul lui Brâncuși. A fost dificil pentru că, de obicei, Ziua Națională a Ambulanței se organizează în orașe mari, având în vedere parada ambulanței, care are loc în această zi. Va fi o paradă la care vor participa 55-60 de ambulanțe, inclusiv șalupa din Delta Dunării. Toată această coloană va merge 30 de minute cu semnalele acustice pornite prin zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Am reușit să alcătuim un traseu pentru această coloană, în data de 28 iulie“, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată în fiecare an la data de 28 iulie, dată la care, în 1906, a apărut prima salvare din Bucureşti, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: