Politică

Ministru: Sper ca prima investiție să fie în drumul de acces

Ce vedeți în imagine este un drum de acces dintr-o carieră minieră. Sigur, drum este impropriu spus, chiar și cale de acces este prea mult.

Nu ne imaginăm câte sute de tone de piatră sunt necesare pentru a face drumurile în carierele miniere. Promisiunea ministrului Energiei este aceea că va fi prioritară realizarea drumurilor de acces.

“Sper ca prima investiţie care să se facă în îmbunătăţirea condiţiile de muncă să fie în drumul de acces şi transportul persoanelor. Este clar că activitatea de protecţie a muncii în CE Oltenia a existat poate doar formal, pentru că o activitate de protecţie a muncii presupune şi prevenirea unor astfel de accidente”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Minerii știu că nu de puține ori au făcut drumul prin noroaie, pe jos. Povestesc cum le rămân cizmele în noroi și cum se chinuiesc să le scoată. Nu știm de când e așa, cel puțin de pe vremea lui Ciurel, dacă nu chiar mai dinainte. În orice caz, de la înființarea CE Oltenia, din 2012, sigur. Sunt celebre fotografiile cu minerii transportați în cupa excavatorului.

Este bine că ministrul face promisiuni, pentru că acum nu mai poate să spună că nu a știut. Când peste o lună, peste un an, vom vedea din nou mineri în noroi, o să reamintim promisiunile din aceste zile.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: