Politică

PSD cere demisia lui Iordache de la șefia PNL Gorj și a liberalilor din minerit

Partidul Social Democrat Gorj cere demisia celor care conduc Complexul Energetic Oltenia și Ministerul Energiei, cu susținerea PNL. Este invocată, desigur, tragedia de la Jilț Sud, de marți, în care au murit trei oameni.

„După aproape o săptămână de la producerea tragediei de la Cariera Jilț Sud, timp în care adevărații responsabili caută cu disperare țapi ispășitori pentru cele trei vieți pierdute, cine ar trebui să-și dea demisia nu o face“, transmite PSD Gorj într-un comunicat.

Social-democrații susțin că „ministrul Virgil Popescu colindă prin careierele Complexului în încercarea de a distrage atenția de la cele petrecute, prefacându-se uimit de ce găsește la fața locului“. 

PSD Gorj dă de înțeles că nu are nicio vină pentru cele întâmplate. Argumentează cu faptul că Marius Negru ar fi singurul pesedist din conducerea companiei, acesta fiind responsabil pe partea de energie, dar și cu o declarație a lui Iordache, președintele PNL Gorj.

„Singurul reprezentant PSD din Directorul companiei este Marius Negru, responsabil de partea Energetică, iar diferența de viziune și acțiune este clară pentru toată lumea. 

Declarația președintelui PNL Gorj, Ion Iordache, făcută cu doar câteva zile înainte de a se produce tragedia, relevă exact cine sunt responsabilii privind decizia în Complexul Energetic Oltenia și în Ministerul Energiei: ”Doamne ajută că, în ultimii doi ani, n-a avut PSD posibilitatea să conducă ministerul și Complexul Energetic Oltenia! Era faliment de mult. Ar fi fost la noi mai rău decât la Hunedoara. În momentul de față, compania funcționează foarte bine. Sperăm să fie ținuți cât mai departe de CEO”.  

Ion Iordache are dreptate! TOȚI reprezentanții PNL din Ministerul Energiei și din Complexul Oltenia trebuie să-și dea demisia, inclusiv acesta din fruntea PNL Gorj“, se arată în comunicatul PSD Gorj.

Este de-a dreptul neobișnuit ca un partid să ceară demisia președintelui de la alt partid.

Vizualizări: 1,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: