Actualitate

Minerii nu mai au când să protesteze

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia tot amenință cu proteste, după ce au aflat că salariații nu vor mai fi pensionați la 52 de ani, ci la 54 sau 55. În paralel, guvernanții anunță că legea va fi aprobată pe repede înainte, așa că nu mai e timp de proteste.

Președintele Federației Naționale Mine Energiei, Dumitru Pîrvulescu, afirmă că cei cu condiții normale vor câștiga, dar cei care lucrează în condițiile grele vor pierde atât ca reducere a vârstei de pensionare, cât și în ceea ce privește calculul punctajului. 

“Din istoria asta a noastră, a mișcărilor sociale, eu știu un lucru, că atunci când se luptă pentru mai mult, salariații nu prea cuplează, dar atunci când li se ia ceva, salariații cuplează toți și cuplează într-un fel destul de puternic. Nu este exclus să se ajungă la proteste, pentru că salariații, întotdeauna, când li s-a luat, au reacționat vehement”, spune liderul FNME.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat, în şedinţa de luni a Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, că noua iniţiativă legislativă a pensiilor va fi aprobată de către Executiv pe data de 9 noiembrie şi va fi adoptată de către Legislativ până pe 20 noiembrie. „Cu privire la impact, pentru aplicarea începând cu 1 septembrie este nevoie de o anvelopă bugetară de 13,84 miliarde lei, adică 55,36 miliarde lei pentru cele patrul luni, din septembrie până în decembrie”, a adăugat ea.

Vizualizări: 4,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: