Actualitate

Minerii încep să scrie despre pericolul muncii lor

Nicușor Croitoru, membru în Comisia de Sănătate și Securitate în Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia, a semnalat în scris conducerii companiei care sunt pericolele la care sunt expuși salariații în fiecare zi.

„Vă aduc la cunoştinţă că, în data de 02.02.2023, în urma verificării locurilor de muncă din sectorul Tismana, am observat următoarele nereguli: lipsa căilor de acces către locurile de muncă, balustrăzi necorespunzătoare la podurile de trecere peste transportoare cu bandă, care pun în pericol circulația mijloacelor auto de marfă și persoane, linia de 20 kv. Pinoasa 1 și Pinoasa 3, pe o lungime de aproximativ 200 m, este la o înălțime de 4 metri de sol. Unghiul de taluz de la Exc. 1400/05 și 1400/06 pune în pericol viața muncitorilor și siguranța utilajelor. Lipsa de piatră pe podurile de trecere peste transportoare. Mașinile de transport persoane nu au minimum necesar de condiții pentru transportul muncitorilor la locul de muncă. Vă solicit a dispune măsuri în vederea remedierii acestor probleme care pot duce la consecințe grave” a scris Nicușor Croitoru la începutul acestei luni.

Realitatea asta este în toate carierele miniere. Cei zeci ani cu pierderi uriașe și-au pus amprenta asupra condițiilor de muncă.

Investițiile necesare sunt mari, compania a avut profit anul trecut, după mulți ani de pierderi, astfel că ar putea cheltui bani și pentru siguranța oamenilor. Dacă guvernul se va uita să ia profitul companiei, înseamnă că nu își dorește cu adevărat salvarea salariaților.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: