Actualitate

Miner: Nu vrem pensii post-mortem

Sute de mineri au comentat pe paginile de socializare afirmația deputatului liberal Dan Vîlceanu, potrivit căreia, dacă legea pensiilor ar fi modificată așa cum vor sindicatele, termocentralele din Complexul Energetic Oltenia s-ar închide pentru că ar rămâne fără personal. Patru mii de pensionări ar fi doar în primul an, compania având 12.000 de salariați.

Minerii și energeticienii nu sunt de acord cu Vîlceanu și spun că legea trebuie dată, iar compania să angajeze alți oameni. Minerii reamintesc că zeci de salariați mor în fiecare an din cauza unor boli diverse, iar mulți abia apucă doi-trei ani de pensie.

Legea aflată acum pe masa parlamentarilor ar da posibilitatea reducerii vârstei de pensionare cu până la 13 ani a celor din producție, cu condiția ca societatea să plătească la asigurări sociale contribuții de sute de milioane de lei noi.

Mesajele minerilor și energeticienilor sunt pentru susținerea legii, chiar cu prețul închiderii companiei, care oricum nu ar mai duce-o mult.

Maria Petrica: Să angajați tineret, că nu are locuri de muncă... îi plătiți bine în producție, nu la birouri, că e nevoie de muncă, nu de odihnă la CEO.

Savulescu Nicolae: Oricum compania ați adus-o pe butuci, măcar dați legea.

Eugen Nicu Calota: Aprobați legea, scoateți minerii la pensie mai devreme și faceți angajări, atunci nu se va închide compania.

Marius Catalin: Mai bine-i lăsați să moară la serviciu, să nu se bucure și ei de o pensie după 30 de ani de contribuție plătită? Rușine să vă fie, guvernanți de 3 lei, dar voi de angajări nu ați auzit?????

Maru Marocanu: Parcă ați zis că nu vor sindicatele. Acum vă este că se închide compania. Oricum zile multe nu mai are.

Ion Miluş Ravasi: Asta e o soluție viabilă? Generația noastră a muncit cinstit, a construit termocentrale, hidrocentrale, eu sunt mândru că am lucrat pe perioada armatei la centrala nucleară, voi ați vândut și distrus munca noastră. Ce lăsați voi urmașilor noștri, o țară vinduta și ei slugi în țara lor? Rușine să vă fie, trădătorilor.

Eftimiu Müller: Să dea legea, pe mine nu mă interesează că se închide.

Badescu Nicolae Marian: Să plece acasă cei care au gestionat resursele umane de s-a ajuns în situația asta!

Ionel Alexandru: Oricum toate instalațiile sunt distruse peste 80%, iar noi, fraierii ce am mai ramas, ne uităm săa nu ia foc!!!

Gheorghe Sorin Tiţ: Politicul a adus compania unde este acum, pe marginea prăpastiei. Acum nu aveți decât să aprobati această lege ca măsură reparatorie în ceea ce privește resursa umană a acestei companii. Nu lăsați oamenii de izbeliște!

Adrian Sorin: Să dea legea cât mai repede, să scoată lumea la pensie și să angajeze tineri care stau pe străzi și taie frunze la câini...

Mariana Baibarac: Trebuia angajată forță de muncă tânără, care să rămână să muncească mai departe, iar cei peste 53-55 de ani să iasă la pensie! Dar cine sa gândească?

Florin Alexandru: Eu zic să ne țineți pe toți până la 65 de ani, ca să trăiți voi bine.. faceți angajări din rândul tinerilor, că altfel vom cădea și noi, și complexul odată cu noi.

Jarel Gorun: Nu mai vrem să fim robii CEO, nu vrem pensii post-mortem, nu mai vrem să ținem atâția trântori în spate.

Nanu Mihai: Dați legea și faceți angajări în producție și suntem toți mulțumiți.

 

Vizualizări: 3,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: