Actualitate

Mii de salariați au depus cerere de pensionare

Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o avalanșă de cereri de pensionare. Aproape toți cei care au împlinit 52 de ani s-au interesat de actele necesare, fiind circa 3.600 de salariați în această situație.

Legea care a redus vârsta de pensionare a celor care au lucrat în termocentrale și în carierele miniere va intra în vigoare pe 19 august.

Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, a spus că peste 500 de salariați vor să plece pe noua lege, din cei 1.200 pe care îi are termocentrala. ”Fără personal, termocentrala din Turceni nu va putea funcționa. Înțeleg că se caută soluții, sperăm să nu fie probleme”, a spus Iovan.

Sute de mineri de la Lupoaia și Roșiuța au început și ei să facă dosarele de pensionare, iar situația se regăsește în toate subunitățile.

“19 august este ziua în care intră în vigoare legea, de la momentul depunerii cererilor, casele de pensii au la dispoziție 45 de zile pentru a da un răspuns. De la momentul acela vom ști cu siguranță dacă acele categorii de personal îndeplinesc condițiile de pensionare în baza noii legi”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan.

Cel mai afectat sector este cel energetic, pentru că în activitatea minerieră au fost condiții deosebite și se ieșea la pensie la 55 de ani. Din termocentrale se pot pensiona salariații care au între 52 și 65 de ani, fiind vorba de mai mult de jumătate din personalul productiv.

Complexul Energetic Oltenia mai are 11.300 de salariați, cu o mie mai puțin decât la începutul anului.

Vizualizări: 15,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: