Diaspora

Mii de morți, șapte zile de doliu național în Turcia

Bilanțul cutremurului puternic care a zguduit luni Turcia depășește 2.600 de morți și numărul acestora e în creștere.

Situația creată de acest cutremur l-a făcut pe președintele Turciei să decreteze doliu național timp de șapte zile în țară.

„Din cauza cutremurelor care au avut loc în țara noastră pe 6 februarie 2023, a fost declarată perioadă de doliu național de șapte zile. Steagul nostru va fi arborat în bernă până la apusul soarelui duminică, 12 februarie 2023, în toate reprezentanțele noastre din țară și din străinătate”, a declarat președintele Turciei, Recep Erdogan după cutremurul devastator care a lovit țara.

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 2.600 de morţi, și peste 10 000 de răniți, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, de Administraţia de la Ankara şi de Naţiunile Unite.

actualizare, ora 7.00: Cel puţin 4.372 de morţi au fost confirmaţi după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 a zguduit Turcia şi Siria luni dimineaţă, transmite CNN, care îl citează pe Yunus Sezer, şeful serviciilor pentru dezastre din Turcia.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: