Diaspora

Cum arată Turcia după cutremure

Cel puţin 1.498 de persoane au murit şi 8.533 au fost rănite în 10 provincii din Turcia în urma a două cutremure puternice, de 7,7 şi 7,6 grade, care au zguduit luni sudul ţării în decurs de câteva ore, a anunţat şeful agenţiei pentru dezastre din această ţară, relatează Anadolu.

Yunus Sezer Sezer, şeful agenţiei pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), a declarat că seismele au avut în total 130 de replici şi că 2.834 de clădiri s-au prăbuşit.

Uniunea Europeană a activat Mecanismul de protecţie civilă. Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Franţa, Grecia, Italia, Malta Olanda, Polonia, România, Slovacia, Spania şi Ungaria. De asemenea, sistemul de sateliţi Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărţi detaliate ale zonelor afectate.

Turcia a cerut oficial ajutorul NATO, pe lista solicitărilor către aliaţi figurează echipe medicale şi echipamente pentru urgenţe, unităţi de căutare şi salvare a victimelor, precum şi spitale de campanie izolate împotriva condiţiilor meteorologice extreme.

MAE român a făcut publice contactele de urgenţă dedicate românilor afectaţi de cutremurele din Turcia şi a recomandat ca liniile telefonice să nu fie ocupate.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: