Diaspora

Migrant irakian, arestat pentru violarea unei fetițe de11 ani

Comunitatea locală Katerini, situată în provincia centrală a Greciei - Macedonia, este șocată de violarea unei școlărițe de către un irakian în vârstă de 30 de ani, care a ademenit-o în timp ce se juca cu o prietenă în Piața Macedonia.

Bărbatul a dus-o pe fată departe de Piața Macedonia, la el acasă, nefiind clar cum de nu a observat nimeni.

Deși incidentul a avut loc pe 9 august, detaliile cazului au ieșit la iveală abia în ultimele săptămâni. Mama și-a raportat fiica dispărută după ce nu a ajuns acasă de la locul de joacă. 

Câteva zile mai târziu, fata a fost văzută împreună cu irakianul de 30 de ani pe strada pietonală centrală Katerini, ceea ce a condus poliția să efectueze o arestare, relatează portalul de știri Peloponesos.

Bărbatul a fost arestat, iar copilul, în prezența unui psiholog de copii, a dezvăluit polițiștilor ceea ce a trăit, spunând că bărbatul a abuzat-o sexual. După efectuarea unei expertize medico-legale, s-a confirmat că copilul a fost violat.

Nu este singurul caz de acest fel care implică migranții din Grecia. Patru migranți din Orientul Mijlociu au răpit și au violat în grup o femeie însărcinată, iar un băiețel de opt ani a fost violat de un alt migrant.

Politicienii din Europa au semnalat de multă vreme problemele privind imigranții și agresiunile sexuale. În Italia, aproape jumătate din toate atacurile sexuale sunt comise de străini, în timp ce în Spania străinii reprezintă 46% din toate condamnările pentru agresiune sexuală.

Cu toate acestea, alți politicieni au oferit scuze pentru viol și au cerut Greciei să accepte mai mulți imigranți. Viceprimarul de planificare și dezvoltare din Katerini, Dimitrios Vaina, a spus: „Acesta este un act odios și îl condamnăm. Este un fapt că Grecia trebuie să accepte migranți care sunt persecutați de țările lor din mai multe motive. În afară de asta, noi, ca municipalitate, nu putem psihanaliza fiecare refugiat despre cine este, ce reprezintă și ce perversiuni poate avea”. Păi, dacă nu puteți garanta siguranța copiilor voștri, ce vă obligă să primiți migranți?

 

Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: