Eveniment

S-a urcat băut pe excavator

Un bărbat din Gorj a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat băut pe excavator. Sentința pronunțată de Judecătoria Târgu Cărbunești pe 4 octombrie nu este definitivă.

Prin rechizitoriul s-a reţinut că la data de 01.11.2021, în jurul orei 22:00, inculpatul a condus maşina autopropulsată pentru lucrări (excavator) marca Schaeff, fiind oprit de un echipaj de poliţie pe un drum din Roșia de Amaradia. Cu această ocazie s-a constatat că inculpatul are un limbaj incoerent, astfel că a fost testat cu un etilotest care a indicat o valoare de 0,98 ml alcool pur în aerul expirat.

La spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice. În ceea ce priveşte situaţia excavatorului, organele de poliţie au constatat cu ocazia verificărilor că acesta nu este înmatriculat.

La audieri, gorjeanul a recunoscut faptul că “la data de 01.11.2021, între orele 17:00-21:00, a consumat circa 1 litru de vin după care a condus un vehicul pe drumurile publice, deşi cunoştea că are suspendat acest drept, iar când a fost oprit de organele de poliţie a refuzat recoltarea probelor biologice”.

Gorjeanul va fi sub supraveghere timp de trei ani, termen în care trebuie să participe la programe de intergrare socială.

Vizualizări: 1,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: