Eveniment

Miercuri sună sirenele în toată țara

Un exerciţiu de alarmare a populaţiei, prin sistemul de sirene de avertizare, se va desfăşura miercuri, 1 martie, în cadrul acţiunilor pregătite de „Săptămâna Protecţiei Civile”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

Acesta a menționat că acţiunile pentru prevenirea populaţiei în caz de dezastru nu au rolul de a alarma oamenii, ci de a îi pregăti.

„Miercurea sirenelor - noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare, să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populaţia. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva. Este obligaţia noastră să facem acest lucru, asta face Protecţia Civilă - pregăteşte populaţia. Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică - să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante”, a declarat Arafat.

Şeful DSU a explicat că, din punct de vedere al modului de acţionare, 2.865 dintre sirenele funcţionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 necesită declanşare locală.

Vizualizări: 7,947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: