Ultima oră

Meteorologii anunță căderi de grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod portocaliu de ploi abundente în cea mai mare parte din Transilvania, nordul Olteniei, Munteniei și în sudul Banatului. ANM a emis și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe din țară.

Potrivit avertizării cod galben, valabilă de astăzi, ora 10.00, până mâine, la aceeași oră, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.

 
 
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu, valabil de miercuri, ora 12.00, până joi, la ora 10.00, potrivit căruia în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

 

Vizualizări: 1,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: