Social

Medicii nu și-au dat seama că pacienta e gravidă în 9 luni

Caz incredibil la Târgu Jiu, acolo unde o pacientă a mers la spital cu dureri de burtă, fără să știe că este gravidă în nouă luni.

Nici medicii de la urgență nu și-au dat seama. Au crezut că femeia are hernie și au pus-o pe masa de operație. Abia apoi și-au dat seama că femeii i-a venit sorocul să nască.

„Aștept și eu mai multe informații (...) Trebuie să vedem exact care esta cauza confuziei”, a spus astăzi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Tânăra de 35 de ani care a născut este din Tismana. După ce femeia a fost operată de hernie, medicii au depistat sarcina și s-a intervenit prin cezariană. Mama este acum internată la ATI, iar nou-născutul la Neonatologie. Femeia mai are acasă 2 fete gemene, în vârstă de 16 ani.

Conducerea spitalului a dispus o anchetă. „Pacienta s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora o femeie a fost operată de medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență de hernie, iar în urma intervenției, cadrele medicale au stabilit că aceasta era însărcinată, au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”, a transmis IPJ Gorj. 

Vizualizări: 1,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: