antiVirale

Mărțișoare inedite într-un sat din Gorj

Venirea primăverii înseamnă şi redescoperirea tradiţiilor. Copiii din comuna Muşeteşti, din Gorj, confecţionează în aceste zile mărţişoare pe care le vor expune vineri, la căminul cultural din localitate.

 

E vorba de mărţişoare care sunt confecţionate din materiale reciclabile.

 

Localnicii sunt invitaţi să admire munca elevilor, vineri, pe 1 martie. Vor avea parte şi de un spectacol de muzică şi dansuri populare. „Tradiția mărțișoarelor e o cale prin care cei mici și cei mari deopotrivă ne umplu inima de bucurie. Strădania și migala lor merită tot respectul nostru, al tuturor. Seturile de fotografii pe care le voi posta pe această pagină vin să demonstreze că entuziasmul și hărnicia converg întru păstrarea moștenirii culturale strămoșești.

 

Prezentarea rodului muncii copiilor va avea loc vineri, 1 martie, la căminul cultural, începând cu ora 12.00. Un lucru remarcabil este faptul că elevii practicanți ai cursurilor de dans popular din cadrul Școlii Populare de Arte Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și-au exprimat dorința de a dansa în cadrul acestui eveniment, pe muzica interpretată de către un fost coleg de-al lor. Este vorba despre Ionuț Lupulescu. Bineînțeles că doamna instructor de dans Andreea David nu va lipsi. Invităm toți amatorii de frumos să vină și să aprecieze frumusețea copiilor comunei noastre”, e mesajul transmis de autorităţile din Muşeteşti.

Vizualizări: 624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: