antiVirale

O instituție din Gorj, la ceas aniversar

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împlinește 56 de ani de la înființare. 

Centrul funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Gorj și are ca obiect de activitate cunoaşterea, păstrarea şi valorificarea tradiţiilor şi a valorilor culturale în contextul dezvoltării naţionale. 

La data de 1 martie 1968 a fost înființată Casa de Creație Gorj, iar în 1971 denumirea instituției culturale a fost schimbată în Centrul Județean al Creației Populare Gorj. Din 1990, această instituție poartă numele de CJCPCT Gorj. În acești ani au fost efectuate nenumărate cercetări etnofolclorice, culegeri de folclor și studii de specialitate, filme documentare, expoziții de artă populară, plastică, fotografică și au fost editate cărți importante. 

„Aniversăm 56 de ani de existență cu vernisarea expoziției de pictură „Ritmuri Cromatice”, semnată de Manuela Deaconu, artist plastic, cu experiență în domeniu. Curatorul expoziției, cunoscutul fotograf Teodor Dădălău, a ales pentru dumneavoastră unele dintre cele mai frumoase picturi semnate de artista din Râmnicu Vâlcea”, transmite CJCPCT Gorj.

Manuela Deaconu este absolventă a Universității „Spiru Haret” din București și a Școlii Populare de Arte din Râmnicu Vâlcea, clasa profesor Sergiu Plop. În prezent este studentă la Facultatea de Teologie Ortodoxă, arte plastice, anul II, specializarea pictură și sculptură din Craiova.

Pictorița va fi prezentă la Târgu Jiu, împreună cu alți oameni de cultură de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea. 

Managerul CJCPCT Gorj, etnologul Pompiliu Ciolacu, va prezenta cu această ocazie și noile evenimente culturale din 2024. 

De asemenea, va fi lansat un nou număr al revistei „Portal Măiastra”. 

Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: