Actualitate

Mare tragedie! Sindicalist: Nu mai luăm salarii! 

Doar 3 grupuri în rezervă de capacitate ar mai trebui să mai aibă Complexul Energetic Oltenia din anul 2026. Nimeni nu s-a gândit însă de unde va mai avea bani compania pentru a le vira angajaților rămași lefuri lunare, în condițiile în care grupurile energetice nu vor fi pornite, compania nu va încasa niciun leu.

Singura sursă de venit ar putea veni din valorificarea rezervelor de lignit, însă e greu de crezut că poți asigura salarile la câteva mii de oameni doar din vânzarea cărbunelui. Alți bani ar putea veni din vânzarea de energie fotovoltaică, dar parcurile respective sunt departe de începerea lucrărilor, iar grupurile pe gaz nu au nici cea mai mică șansă să fie finalizate până la data respectivă. Sindicaliștii recunosc și ei că situația este complicată, iar la momentul respectiv, nu o să mai fie bani de salarii.

„Nu ne dă nimeni bani! Nu mai luăm salarii dacă se va ajunge aici! Astea sunt povești”, a spus liderul CARTEL ALFA Gorj, Alin Munteanu.

Sunt puțin răutăcios și îl îndrum pe Alin Munteanu să învețe expresiile uzuale în limba germană, cum ar fi: lădiță, culege, repede, pauză, mișcă…și nu în ultimul rând, ȘPARANGHEL! Du verstehst? Asta fiindcă sunteți inerți și ghidonați politic, toți! 


Depășesc momentul și revin cu ce spun de o grămadă de timp, singura șansă ca angajații care vor rămâne la CEO și după anul 2026 să își încaseze drepturile financiare, trebuie să mai existe acest CEO la parametri!! Ca să existe CEO la parametri, este necesar renegocierea Planului de Restructurare cu Comisia Europeană, iar trecerea în rezervă a grupurilor să fie decalată. Punct! 


Sunt suficiente argumente în sensul ăsta. Ministrul Energiei să își facă o delegație de specialiști, să meargă la Bruxelles, ca un prim argument poate să-i explice lui Ursula că nu mai putem importa energie de unde ne îndruma ea, adică din Ucraina (tot pe cărbune) fiindcă acolo este război și instabilitate. În cazul ăsta, vedem normal să ne continuăm producția încă o perioadă… până când apar soluții reale, până când avem grupuri pe gaz, fizic, nu pe hârtie, până avem parcuri fotovoltaice, tot fizic, nu pe hârtie, până, până, până, sau chiar până ajunge energia produsă pe cărbune din alte țări non euro, neplătitoare de certificate co2(dijme), să nu mai polueze, ci să polenizeze!!! 


 "Că cam" așa trebuie să pună problema domnul Ministru Burduja! Pentru o înarmare corectă, să-i ia la subraț și pe Ghinea, dar și pe Virgil Popescu. Nu de alta, dar ei doi au trădat și amanetat țara cu acest PNRR, generator de bani virtuali. 

Vizualizări: 5,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: