Actualitate

Manu Tomescu: Datorită protestului nostru au redeschis negocierile

Minerii şi energeticienii continuă să protesteze pentru reducerea vârstei de pensionare. Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că datorită protestului s-au redeschis negocierile pentru salarizare. 

"Datorită protestului nostru au redeschis negocierile pentru că le închiseseră. S-a negociat cu administraţia doar un act adiţional care trimite oamenii acasă, dar nimic despre salarizare. Noi nu am plecat din piaţă şi acum sunt obligaţi să redeschidă negocierea pe capitolul salarizare", a declarat Manu Tomescu. 

Acesta îi readuce aminte preşedintelui Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roşca, că datorită "hau-hau-ului" făcut au reieşit două proiecte pentru mineri şi energeticieni. "Domnul Roşca a spus că noi, cei care suntem în piaţă, suntem cu hau-hau-ul. Datorită hau-hau-ului pe care l-am făcut şi în 2017 - 2018 au reieşit două proiecte. Proiectul domnului deputat Vîlceanu, când acesta era în opoziţie. Proiectul dummealui a fost respins, el a spus că tocmai sindicaliştii nu au susţinut proiectul. Cel de-al doilea proiect al PSD, preluat de la Severus Militaru, a fost dus în parlament şi s-a lipit Roşca de el cum se lipeşte timbrul de scrisoare. Până atunci a tăcut, nu a venit din proprie iniţiativă", a spus Manu Tomescu.

Negocierile vor avea loc vineri, 9 aprilie, liderii sindicali spunând că sunt deciși să ceară majorări salariale.

Vizualizări: 3,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: