Eveniment

Manu Gherghe reținut în Grecia pentru trafic de droguri 

Pe surse: Marian Gherghe zis (Manu), un târgujian destul de cunoscut în lumea pestriță a orașului, a fost reținut în această dimineață în Grecia, fiind suspect de trafic de droguri. 

Din primele informații, Gherghe se afla pe un yacht închiriat în momentul flagrantului, undeva în Agios, localitate situată în Golful Mirabello din Creta. 

Acesta fusese în largul Mării Mediterane, în direcția Darnah, unde se pare că s-a întâlnit cu niște cetățeni libieni, ieșiți și ei cu o ambarcațiune ușoară în largul mării. 

Poliția Maritimă greacă susține că există suspiciunea ca libienii să fi fost furnizorii întregii cantități de cocaină, fapt ce denotă că erau monitorizați de mai mult timp. 

După percheziția ambarcațiunii pe care se afla românul, au fost descoperite 28 kg cocaină, 21 mii de euro și 700.000 de dinari libieni. La acest moment se află reținuți, atât cetățeanul român, doi cetățeni greci, cât și proprietarul yacht-ului, cetățean costarican, care era și conducătorul ambarcațiunii. 

 

Actualizare, 4 septembrie: Marian Gherghe a fost eliberat în această dimineață! Conform ultimelor informații, doar proprietarul ambarcațiunii rămâne arestat, ceilalți pasageri urmând să fie eliberați, fiecare depunând o garanție bănească (cauțiune) în valoare de 25 mii euro.

În urma audierilor, lui Marian Gherghe i-a fost reținut Articolul 20 - Legea 4139/2013 "Oricine, cu excepţia cazurilor prevăzute la articolele 21, 22 şi 23, face trafic de droguri, se pedepseşte cu închisoare de cel puţin opt (8) ani şi amendă. Dacă infractorul este dependent de droguri, se pedepseşte cu închisoare de cel puţin un (1) an sau cu amendă."

Contactat telefonic, targujianul ne-a confirmat în parte cele relatate de noi în articol. 

Acesta a recunoscut că a fost o conjunctură nefericită și că nu a avut nicio implicare în traficul de droguri. Atât el cât și ceilalți pasageri ai ambarcațiunii au vrut doar să se distreze unii cumpărând câte un gram pentru consum propriu. 

"Eram cu familia și cu niște prieteni. Inițial am vrut să urcăm toți și să mergem la o plimbare pe mare. Până la urmă am plecat singur, restul grupului preferând să rămână și să viziteze alte obiective. Nu am fost pe ambarcațiune doar 4 persoane, ci 11. Ne-au dat drumul la toți. Unii au prizat cocaină pe barcă, dar eu nu. Nu am știut și nici nu am văzut sume de bani sau alte cantități de droguri. Poliția mi-a expus mai multe date, dar care nu aveau legătură cu mine. Eu nu am fost în Grecia în perioada evenimentelor întâmplate anterior. Mi-au fost cerute date și despre alți români care se aflau în anturajul meu prin România și Olanda. Ce legătură puteau avea, atâta timp cât nu au fost niciodată cu mine în Grecia. În cele din urmă m-au dus la un judecător la prima oră și mi-a acceptat eliberarea contra unei cauțiuni, suma necesară fiind achitată de un prieten. Mi-au oprit și 1800 de euro pe care îi aveam în buzunar de cheltuială și un ceas de aur, ceas pe care l-am primit cadou acum 9 ani. Au invocat că ancheta este în desfășurare, că trebuie să conexeze datele și cu omologii din România și că toate garanțiile rămân până la finalizarea investigațiilor".

Actualizare, 15 septembrie:

Marian Gherghe a fost scos de sub urmărirea penală, datele rezultate în urma anchetei confirmând că nu a avut cunoștință de faptele penale pentru care a fost suspectat inițial. 

Pe data de 26 septembrie 2023 are loc primul termen în dosar, iar în sarcina lui Marian Gherghe se reține calitatea de martor. Aceeași calitate o au și restul pasagerilor de pe ambarcațiune, inculpat rămânând doar proprietarul iahtului. 

Vizualizări: 7,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: