Actualitate

Mandat pe patru luni pentru primii șefi ai societății desprinsă din CE Oltenia 

Societatea Electrocentrale Craiova SA, desprinsă prin divizarea parțială a CE Oltenia, care va gestiona activitatea termocentralei Craiova II, va fi condusă în sistem unitar de un Consiliu de Administrație format din 5 administratori. Membrii sunt aleși de acționari și vor fi numiți pentru un mandat de 4 ani, însă durata mandatului primilor administratori va fi de 4 luni. 

Acționarii CE Oltenia vor aproba într-o ședință extraordinară din 4 iulie forma integrală a actului constitutiv al societății Electrocentrale Craiova SA. În document se mai arată că administratorii vor numi directorul general al societății, dar și pe cel economic. Tot ei vor putea să îi și revoce. 

Societatea este supusă auditului financiar, se mai arată în document. Primul auditor financiar al societății este TGS România Assurance and Advisory Business Services SRL, care va avea un mandat inițial de 1 an. 

Satul Român, prin Ministerul Energiei, deține cele mai multe acțiuni în cadrul societății, respectiv 77,15%, urmat de Fondul Proprietatea cu 21,55%, iar restul sunt deținute de Electrocentrale Grup SA și Societatea Comercială pentru Închiderea –Conservarea Minelor SA , aceasta din urmă fiind în faliment. 

În ceea ce privește salariații noii societăți, aceștia sunt angajați sau demiși de directorul general, prevede actul constitutiv. 

 

 

Vizualizări: 3,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: