Actualitate

Mandat de patru ani pentru viitorii șefi ai CE Oltenia

Procedura de selecție a viitorilor șefi ai Complexului Energetic Oltenia este în plină desfășurare. La finalul acesteia, șase din cei șapte supraveghetori vor avea mandate pentru patru ani, fiind vorba de cei care reprezintă acționarul majoritar. Asta după ce, ani la rând, mandatele au fost de două sau patru luni.

Administrația a anunțat încă de anul trecut că societatea va avea directori și supraveghetori cu mandate de patru ani abia după aprobarea planului de restructurare.

Deocamdată este în curs procedura pentru alegerea supraveghetorilor.

“Prin hotărârea AGA nr. 7 din 27 mai 2022, acționarii societății au aprobat declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Supraveghere, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, se arată într-un document al Ministerului Energiei.

Procedura de selecție a supraveghetorilor, începută în luna mai, trebuie finalizată în 150 de zile. Cel puțin doi membri ai CS trebuie să aibă studii economice sau juridice și experiență în domeniu. De asemenea, în cadrul CS nu pot fi mai mult de doi membri din rândul funcționarilor publici. Candidaturile vor fi depuse după ce compania va anunța profilul candidaților.

Vizualizări: 3,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: