Social

MAI poate angaja personal fără concurs

Guvernul a aprobat, în ședința de luni,  7 martie, printr-o ordonanță de urgență, noi măsuri pentru asigurarea de sprijin și asistență umanitară copiilor, adulților, persoanelor cu dizabilități și tuturor ucrainenilor care vin în România. Una dintre măsuri face referire la asigurarea de personal la frontieră. 

Astfel, pentru asigurarea infrastructurii administrative și a resursei umane necesare gestionării afluxului masiv de persoane din Ucraina, s-a instituit posibilitatea acoperirii necesarului de personal până la încetarea situației, dar nu mai mult de 3 ani.  

În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va putea rechema în activitate/reîncadra, fără concurs, pe durată determinată de un an, cadre militare/polițiști care au trecut în rezervă sau le-au încetat raporturile de serviciu, cu acordul acestora. 

De asemenea, MAI va putea angaja personal fără concurs, pentru activităţi specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, pentru o durată determinată, ce nu poate depăşi 90 de zile de la data încetării conflictului armat din Ucraina. 

Vizualizări: 16,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: