Social

Amendă uriașă pentru un restaurant din Târgu Jiu

Administratorul unui restaurant din Târgu Jiu a fost amendat cu 45.000 de lei de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, în urma unui control efectuat recent. Specialiștii instituției au găsit în timpul inspecției, în spațiile de depozitare ale restaurantului, materii prime și ingrediente cu termen de valabilitate depășit.

În total, a fost vorba de 14.824 de kg de produse alimentare expirate, în valoare de circa 350 lei.   Pe lângă amendă, inspectorii DSV au aplicat și o sancțiune complementară, aceea de reținere oficială și de neutralizare a produselor respective. 

În ultima săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au mai aplicat câte o amendă în cuantum de 10.000 lei la două restaurante de tip fast-food din Târgu Jiu, dat fiind faptul că o parte din produsele destinate comercializării, precum sosurile, nu prezentau elemente de identificare în  ceea ce privește data preparării și numărul lotului. 

Și administratorii unei brutării din municipiu sunt buni de plată după ce inspectorii DSV Gorj au constat în timpul verificărilor că o angajată nu purta echipament de protecție igienico-sanitară în timpul desfășurării activității de fabricare a pâinii și produselor de panificație. 1200 de lei este amenda aplicată în acest caz. 

Vizualizări: 2,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: