Eveniment

Mai mulți șefi din minerit au fost achitați

Celebrul dosar „Masa caldă“ a fost soluționat joi cu achitări pe bandă rulantă la Curtea de Apel Craiova. Mai mulți foști directori din minerit au fost trimişi în judecată pentru că ar fi decontat ilegal sute de mii de porţii de mâncare, deși acestea nu ajungeau la mineri. Acuzațiile s-au dovedit în final nefondate.

Constantin Lăzăroiu - director al Direcţiei de Resurse Umane, Aristică Tănăsoiu - director al Direcţiei Resurse Umane Administrative, Daniel Olaru - director al Direcţiei Economice au fost printre cei vizați de anchetă, care acum au fost achitați. La fel și Ion Stoichiţescu - şef Birou Administrativ Documente Clasificate Situaţii de Urgenţă şi Pază, precum şi foştii contabili şefi Nicolae Viaşu, Constantin Cărămizoiu şi Mihail Raicu. 

Procurorii au acuzat că, în perioada 2009-2013, fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia ar fi plătit sume nelegal către SC Cazare Cantine SA Rovinari.

Cinci dintre șefi au fost achitați pentru abuz în serviciu în formă continuată, iar alți trei pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procesul penal a încetat față de Daniel Olaru și Constantin Cărămizoiu.

Judecătorii au respins cererea Complexului Energetic Oltenia SA de a se constitui parte civilă și a ridicat sechestrul asigurător asupra bunurilor foștilor șefi. 

Fostul director al firmei Cazare Cantine din Rovinari, Dorel Vavură, a fost şi el inculpat de procurori, alături de contabilii Ion Sgondea şi Mihaela Elena Trufelea, cu toții fiind achitați.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: