Actualitate

Mai multe orașe depind de cărbunele din Gorj

Sistemele de încălzire din mai multe localități depind încă de cărbunele extras în Gorj.

Colterm Timișoara trebuie să cumpere cărbune de la microcarierele private din Gorj, pentru că la Complexul Energetic Oltenia are datorii mari. Primăria a ajuns în situația de a cumpăra zilnic gaz pentru ca firma administrației locale, Colterm, să poată furniza căldură. Cheltuiește pentru gaze un milion de euro la două zile. Abia la începutul lunii octombrie a fost făcut un grafic de livrare a cărbunelui cu o firmă privată din Gorj, dar orașul este în frig, iar patru școli au trecut în online pentru ca elevii să nu înghețe.

Municipiul Craiova depinde de agentul termic livrat de Complexul Energetic Oltenia. Municipalitatea este nevoită să constituie o garanție de trei milioane de lei, pentru că societatea din Gorj nu mai este dispusă să suporte costul cu încălzirea unor localități.

Municipiul Motru din Gorj depinde de asemenea de cărbune pentru a asigura agentul termic. Uzina de termoficare are probleme financiare grave și speră să obțină aprobarea CE Oltenia pentru a cumpăra cărbunele cu plata la termen.

Vizualizări: 2,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: