Social

Magazine și măcelării, amendate înainte de Paște

Direcția Sanitar-Veterinară Gorj a intensificat controalele înainte de Paște. Trei magazine din județ au fost amendate cu câte zece mii de lei, pentru neetichetarea corectă a produselor, pentru că spațiile frigorifice erau uzate și nesigure, dar și pentru depozitare necorespunzătoare a alimentelor.

Alte cinci magazine au fost amendate cu câte 1.200 de lei, aici fiind vorba despre faptul că salariații nu purtau mănuși de protecție, sortimente diferite erau depozitate în același compartiment, peștele congelat era lângă carnea de pasăre congelată, sticlele cu băuturi nealcoolice așezate direct pe paviment și așa mai departe.

Zece mii de lei amendă a primit și un snack-bar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală.

O amendă de 1.200 lei a primit un restaurant, pentru modul de etichetare a alimentelor de origine animală.

De la o măcelărie s-a confiscat cantitatea de 23 kg carne de miel cu marca de sănătate nelizibilă. Aici a fost aplicată și o amendă de 1.200 de lei.

„În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 51.400 lei, unor unități situate în Bolboși, Bumbești-Jiu, Crușeț, Motru și Târgu-Jiu“, a transmis DSVSA Gorj.

Vizualizări: 1,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: