Social

Ajutoarele pentru nevoiașii din Târgu Jiu, date imediat

Primăria Târgu Jiu a distribuit cele 1853 de pachete cu produse alimentare și de igienă, oferite persoanelor nevoiașe sau cu handicap, printr-un program al Uniunii Europene.

"Am terminat distribuţia pachetelor venite de la Uniunea Europeană. Au fost pachete cu produse de igienă, cât şi pachete cu produse alimentare. Am avut 1853 de astfel de pachete. Potrivit legislaţiei ele se acordă pentru fiecare beneficiar de ajutor social şi de alocaţie complementară sau monoparentală. Excedentul de produse se distribuie altor categorii de persoane, printre care şi persoanelor cu handicap. Pentru această categorie am avut 650 de pachete, ele fiind distribuite în ordinea prezentării pentru că noi nu putem facem o selecţie, cui să dăm şi cui nu, ţinând cont că persoanele cu handicap sunt 3.003, iar pachetele mult mai puţine", a declarat Alina Toader, reprezentat al Primăriei Târgu-Jiu.

Tichetele sociale pentru Sărbatorile Pascale au început şi ele să fie distribuite, valoarea unui tichet fiind de 50 lei. Beneficiarii acestor tichete sunt persoanele cu ajutor social şi familiile al caror venit nu depăşeşte suma de 530 de lei pe membru de familie. "Am început distribuirea tichetelor pentru Paşte de joi. Ne-am gândit că oamenii au posibilitatea să le folosească, valoarea unui tichet fiind de 50 de lei. Primăria oferă un tichet pentru fiecare persoană aflată într-o familie beneficiară de ajutor social şi de alocaţie complementară sau monoparentală, dar şi pentru familiile al caror venit nu depăseste 530 de lei pe membru. Din aceste tichete mai avem de distribuit 1.027", a spus Alina Toader.

Vizualizări: 1,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: