Social

Lucrările la Cula Glogovenilor, inspectate de subprefecții de Gorj

Suprefecții de Gorj Anca Bordușanu și Nicolae Muja au inspectat stadiul lucrărilor ce se realizează la Cula Glogovenilor din comuna Glogova. Obiectivul va fi supus unui amplu proces de renovare, iar la final va fi repus în circuitul turistic. Valoare totală a investițiilor se ridică la apropie de 7 milioane de lei.

Cula Glogovenilor va fi reabilitată cu bani obținuți de administrația locală prin PNRR. Inițiativă primarului și a echipei sale a fost salutată de reprezentanții Guvernului în teritoriu.

„Turismul este o alternativă viabilă pentru județul nostru. Din acest motiv, primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi, a reușit să obțină finanțare, prin PNRR. Pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare turistică a Culei Glogovenilor, un monument cu o importanță deosebită pentru patrimoniul local. Împreună cu colegul meu, Ninel Muja, am vrut să vedem cum se desfășoară lucrările și, în același timp, să purtăm discuții cu privire la problemele locale și la modul lor de rezolvare. Am fost impresionată de eforturile depuse pentru a aduce la viață acest monument. Colaborarea dintre autorități și comunitate, precum și investițiile în turism și patrimoniu, pot juca un rol crucial în dezvoltarea durabilă a zonei.

Sunt optimistă cu privire la viitorul comunei Glogova pentru că primarul și echipa sa sunt dedicați progresului local, mai ales că au sprijinul echipei PSD Gorj!”

Cula a fost construită în jurul anului 1.770 peste parterul unei clădiri mai vechi de către familia boierilor Glogoveni, care își luase numele după cel al satului. Aici și-a trăit o parte din anii tinereții însuși Tudor Vladimirescu, conducătorul mișcării revoluționare de la 1821.

Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: