Social

Lucrări la Bumbești-Pițic. Se decolmatează pârâul Galbenu

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj execută, în această perioadă, lucrări de decolmatare a pârâului Galbenu, în zona Bumbești-Pițic, pe o lungime de 500 de metri.

Intervenția este necesară pentru aducerea albiei minore a pârâului la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă și evitarea producerii eventualelor pagube la inundații.

Ca urmare a precipitațiilor căzute în ultimii ani, viiturile propagate pe pârâul Galbenu, comuna Bumbești-Pițic, au produs colmatarea albiei minore și eroziuni pe malul stâng și drept, cu tendință de avansare spre proprietățile riverane cursului de apă.

Lucrările de decolmatare sunt executate cu ajutorul unui buldozer, a unui excavator și a unui autoremorcher cu remorcă trailer, din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

„Prin executarea acestor lucrări se va asigura secțiunea optimă de scurgere a apei, stoparea fenomenului de eroziune a malurilor pârâului Galbenu și evitarea inundării proprietăților riverane cursului de apă. Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă”, transmite SGA Gorj.

 

Vizualizări: 263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: