Social

Lucrări de decolmatare a unui pârâu din Țicleni

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj execută, în această perioadă, lucrări de decolmatare a pârâului Cioiana la Țicleni, pe o lungime 700 de metri.

„Viiturile repetate și semnificative pe pârâul Cioiana, determinate de precipitațiile abundente înregistrate în perioada anterioară, au antrenat material aluvionar, fiind afectate astfel proprietățile cetățenilor riverani cursului de apă. Astfel, s-a impus necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Cioiana, oraș Țicleni, zona Tunși, la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă, pentru punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă și evitarea producerii pagubelor la inundații”, anunță reprezentanții SGA Gorj.

Scopul principal al lucrării îl reprezintă punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă,  asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari și  diminuarea efectelor negative asupra mediului. 

Lucrarea se execută mecanizat, cu un excavator din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj. Pământul rezultat din decolmatare este depozitat pe maluri, procedându-se la sistematizarea terasamentului.

Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: