Social

Când vor circula autobuzele electrice spre Rânca

De anul viitor, turiștii vor putea urca la Rânca cu autobuze electrice. Acestea vor ajunge la Novaci până la finalul acestui an și odată ce vor fi gata lucrările la autogări și autobază, proiectul ambițios din orașul de la poalele muntelui va putea fi implementat.

Autobuzele nu vor fi folosite doar pentru zona Rânca. Vor fi mai multe trasee și se va face legătura și cu localitățile învecinate. “Până la finalul acestui an, autoritățile din Novaci speră să primească patru autobuze electrice”, anunță primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

Peste nouă kilometri de rețea de drumuri au fost modernizate în cadrul acestui proiect, mai adaugă edilul.

“Vor fi patru autobuze electrice care sper să sosească până la finele anului. O altă componentă e infrastructura rutieră și autogările. Am avut 9,2 kilometri de rețea de drumuri. În afară de 114 de kilometri de drum din localitate, am venit cu plus valoare la cei 9,2 kilometri care sunt pregătiți pentru rularea acestor autobuze care vor avea șapte trasee, dintre care și unul la Rânca. Autobaza este într-un stadiu avansat, dar mai avem de așteptat puțin. Situația a fost mai complexă la nivelul întregii țării”, a declarat primarul din Novaci, la Radio Accent.

Odată ce va fi gata, serviciul de transport electric va fi delegat unei firme de specialitate. Valoarea investiției este de circa cinci milioane de euro.

Cu transportul electric spre stațiunea Rânca, autoritățile speră să convingă turiștii care vor să meargă la cota 1.600 să lase mașinile în Novaci și să folosească mijloacele de transport în comun să evite, astfel, ambuteiajele care se formează în fiecare minivacanță spre stațiune.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: