Social

Locuitorii din Vârț vor scăpa de inundații

Primăria Rovinari a cerut aviz de mediu pentru realizarea unei stații de pompare, pentru evacuarea apelor provenite din precipitații, în emisarul natural al râului Jiu.

În trecut, apele pluviale din zona drumului național DN66 din orasul Rovinari, localitatea Vârț, erau colectate prin rigolele de pe marginea drumului si evacuate în Jiu, prin intermediul unui canal care subtraversa drumul national și calea ferata pe traseul spre descărcare. 

La ora actuală, canalul existent nu este funcțional, deoarece curgerea gravitațională a apelor meteorice spre emisar a fost blocată, fie din lipsa unei mentenanțe periodice corespunzătoare, fie de lucrările de reabilitare a căii ferate. 

“În prezent, apele meteorice din zona studiată sunt colectate în rigolele (șanțurile) drumului national DN66 și ulterior se infiltrează în sol (sunt lăsate pe teren) în punctele cu cote de teren minime, chiar pe amplasamentul proprietăților și curților locuitorilor din zonă. Asemenea inundații apar frecvent, mai ales în perioada ploiasă a anului, localnicii fiind nevoiți să apeleze la instituțiile locale specializate pentru rezolvarea situațiilor de urgență. Un alt aspect îl constituie mirosurile neplăcute provocate de stagnarea apelor pluviale pe amplasament”, se arată în documentația depusă de Primăria Rovinari la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

Potrivit proiectului, conducta de canalizare pluvială va subtraversa cu foraj orizontal drumul national DN66 la pozitia kilometrica Km55+105m. Stația de pompare ape pluviale va fi amplasată pe terenuri publice, în vecinatatea drumului national DN66 la km 55+105m si a căii ferate electrificate, mai exact pe spațiul verde, între carosabil si limita de proprietate. 

Conducta de refulare de la statia de pompare va fi amplasată pe terenuri publice, aceasta va subtraversa drumul national DN66 si calea ferata cu foraj orizontal. Gura de descarcare va fi amplasata pe malul drept al emisarului – râul Jiu, pe terenuri apartinand domeniului public.

Durata de realizare pentru investitia în infrastructura de canalizare pluvială este de 12 luni.

Vizualizări: 743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: