Actualitate

Localitățile din Gorj în care porcii nu pot fi vânduți

Sunt focare de pestă porcină în comunele Plopșoru, Ionești și Bărbătești din județul Gorj. Cei care s-au chinuit tot anul să crească animale pentru a le vinde, nu mai pot.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, Sorin Ștefănescu, spune că pe o rază de zece kilometri de la fiecare focar este interzisă vânzarea suinelor. ”Din păcate, avem nouă focare de pestă porcină în mediul domestic, două în Plopșoru, unul în Ionești și șase în Bărbătești. Sper să ne oprim aici”, a spus Sorin Ștefănescu.

Pentru micii crescători este o lovitură uriașă, pentru că luna decembrie însemna pentru ei vânzarea porcilor, în vederea sacrificării de Crăciun. Acum se întreabă cu cei îi vor hrăni toată iarna, dacă vor fi nevoiți să îi păstreze.

Așa cum știm cu toții însă, site-urile de anunțuri sunt pline de postări codificate, gen “vând cal cu soric” sau “vând lemne - 150 kg”, iar în imagini apare un porc. 

Sunt însă și multe controale în trafic, astfel că aceia care se riscă să cumpere animale vii fără autorizație ajung să dea pe amendă, dacă sunt prinși, la fel de mult cât au dat pe porc.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: