Actualitate

Liderii de sindicat se bat în promisiuni mai ceva ca politicienii

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au început un nou concurs, care promite majorări salariale mai mari.

Startul a fost dat de liderii Dan Pîrvulescu și Gabriel Căldărușe, care au cerut negocieri pentru o majorare de 450 de lei de la 1 ianuarie, în contextul creșterii salariului minim promis de guvern.

A reacționat Jan Popescu, coleg cu Căldărușe în Sindicatul Mine Energie Oltenia, care a spus că la cei 450 de lei se adaugă și sporurile aferente.  “Am făcut această solicitare pentru că așa este și normal. Dacă Guvernul României stabilește că, de la 1 ianuarie, salariile minime brute pe țară vor crește cu 450 de lei, este normal, corect și drept ca salariații CEO să beneficieze toți de această creștere salarială, pentru că efortul pe care îl depun colegii mei mineri și energeticieni este foarte mare”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit. 

Acesta spune că se adaugă și sporurile: “La cei 450 de lei se adaugă toate sporurile pe care le are fiecare salariat din această companie. Unul are un spor, altul are alt spor. Vorbim de o creștere a salariului tarifar de bază cu 450 de lei pentru fiecare salariat”, spune Jan Popescu.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că salariile ar trebui să crească cu 630 de lei. Acesta a explicat faptul că salariul mediu din companie este cu 40% mai mare decât salariul mediu pe economie, astfel încât creșterea trebuie să țină cont de acest aspect.

Important este că societatea CE Oltenia este pe profit după mulți ani de pierdere și acum chiar poate să se uite mai mult spre salariați, măcar cât va ține acest context energetic favorabil energiei pe cărbune.

actualizare: Nicu Bunoaica, liderul de la Lupoaia, vrea o majorare de o mie de lei.

 

Vizualizări: 4,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: