Actualitate

Grup nou pe gaze la SE Craiova, prin PNRR. CE Oltenia spune cine va contribui financiar!

CE Oltenia vrea să obțină finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru realizarea unei capacități noi de producere energie electrică și termică pe gaze naturale în cogenerare de înaltă eficiență, de 295 MW, pentru Electrocentrala Craiova. Compania a anunțat că în 23 septembrie a finalizat încărcarea proiectului „CPH 295MW pentru S Electrocentrale Craiova SA” în platforma PNRR.

Nu toate cheltuielile sunt eligibile. Noua societate desprinsă din CE Oltenia va trebui să contribuie financiar la realizarea noului grup energetic. ”Valoarea rezultată a costurilor eligibile necesare pentru implementarea investiției este de 1.26 miliarde lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, respectiv 378 milioane lei, va fi acoperită prin contribuția proprie a viitoarei societăți Electrocentrale Craiova SA care va prelua proiectul depus în PNRR”, au spus reprezentanții CE Oltenia.

Proiectul are o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei si Schimbărilor Climatice 2021-2030 privind energia și clima, prin crearea de noi capacități de producție a energiei electrice cu emisii reduse de carbon.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: