Social

Licitație de milioane de euro la Telești

Primăria comunei gorjene Telești a scos la licitație modernizarea unor drumuri locale din satele Telești și Buduhala.

“Proiectul propune modernizarea infrastructurii de drum în comuna Telesti, în vederea îmbunătățirii vieții și activității locuitorilor comunei prin realizarea unor străzi moderne care să satisfacă cerintele actuale și de perspectivă ale activităților locale. Valoarea estimată a contractului este de 15.531.688,93 fără TVA și cheltuieli diverse și neprevăzute în valoare de 1.787.457,23 fără TVA aproximativ 11,5%”, se arată în anunțul de pe portalul licitațiilor publice.

În momentul actual, starea tehnică a respectivelor drumuri lasă mult de dorit și afectează modul de viață al locuitorilor care sunt nevoiți să le parcurgă. “Drumurile care fac obiectul acestei documentatii sunt improprii circulației autovehiculelor și pietonilor, având ca strat de rulare o pietruire infestată cu pământ, cu grosimea variabilă, și prezintă degradări de tipul cedărilor, gropi în care apa ploilor băltește”, se arată în anunț. 

O mare problemă o reprezintă colectarea și evacuarea apelor de pe partea carosabilă, actualmente aceasta se desfășoară la întâmplare, din cauza lipsei drenajului adecvat al drumurilor. “De-a lungul drumurilor din comuna Telești analizate, șanțurile sunt practic nefuncționabile sau lipsesc, apa stagnează neevacuându-se spre emisar. Șanțurile existente sunt de pământ, fiind necesare lucrări de reprofilare și decolmatare prin săpătură mecanizată și manuală și execuția de șanțuri noi acolo unde nu există”, potrivit documentației. 

Sunt și sectoare izolate cu șanțuri de beton amenajate probabil de localnici în fața proprietăților. “Podețele existente, transversale sau la intersecții de drumuri sunt colmatate, au timpanele distruse, au albiile amonte-aval colmatate, sunt colmatate sau înfundate. În perioadele foarte bogate în precipitații străzile analizate din comuna Telești se înnoroiesc făcând dificilă circulația autovehiculelor”, mai arată sursa citată.

Termenul de depunere a ofertelor este 22 mai, după care urmează evaluarea tehnică și financiară.

 

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: