Eveniment

Liberarea lui Dafinescu se judecă la Dolj

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, să mute procesul ce vizează liberarea condiționată a fiului judecătoarei Dafinescu, de la Gorj, la o altă instanță similară din Oltenia. 

„Admite sesizarea formulată de Tribunalul Gorj. În baza art. 68 alin. 9 ind. 1 teza finală Cod procedură penală, desemnează o altă instanţă egală în grad, respectiv Tribunalul Dolj, pentru judecarea dosarului nr. 9683/318/2023 al Tribunalului Gorj. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Magistrații de la Tribunalul Gorj s-au abținut să judece dosarul, fiind colegi cu mama tânărului. Judecătoarea Elena Dafinescu s-a mutat cu serviciul de la Novaci la instanța din Târgu Jiu. 

În vară, Judecătoria Târgu Jiu a decis punerea în libertate a fiului judecătoarei, condamnat la 4 ani, șase luni și 20 de zile de închisoare cu executare, pentru că a accidentat mortal o femeie din Novaci și a fugit de la locul accidentului.

Tânărul a stat vreo doi ani în arest la domiciliu. și a executat un an în spatele gratiilor, așa că are mari șanse să iasă din închisoare.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: