Politică

Liberalii pregătesc ieșirea de la guvernare

Deputatul PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, a anunțat că, indiferent de poziția Partidului Național Liberal, nu va vota măsurile fiscale propuse de premierul Marcel Ciolacu.

“Domnul Marcel Ciolacu încearcă să impună anumite măsuri bugetar-fiscale care, din punctul meu de vedere, vor duce în colaps economia românească”, a argumentat Pecingină.

Sunt și liberali care cer ieșirea de la guvernare, după ce partidul a scăzut sub 20% în sondaje. ”Sau ieşim de la guvernare, sau ne ducem în cap! Să fie clar: PNL trebuie să susţină măsuri liberale şi nu împotriva principiilor liberale! Să nu uite că el reprezintă un electorat care l-a mandatat cu un scop în Parlamentul României, nu doar să facă figuraţie sau să fie „brelocul” cuiva, în speţă al PSD! Dacă nu este tratat cu respect, ca un partener, dacă ideile şi principiile liberale nu există în coaliţie, care este sensul rămânerii acolo? Putem să ne dăm la o parte, să-i lăsăm să guverneze cum vor dacă nu ţin cont de nimeni şi nimic, iar cei care cred cu tărie „doar” în politica lor să rămână cu ei!”, a scris Cosmin Tabără, viceprimar PNL la Timișoara, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă spune că nu se pune problema ieşirii partidului său de la guvernare, în cazul în care nu va exista un acord cu PSD privind măsurile fiscale şi cele de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Ne-am străduit atât de mult timp, din 2021 până astăzi, să asigurăm stabilitate, să asigurăm trecerea ţării prin toate aceste momente dificile pe care le-am trăit cu toţii, ca acum, la un moment dat când este nevoie mai mult ca oricând de stabilitate politică, să discutăm de astfel de chestiuni? Deci nu se pune problema. Fiecare dintre noi poate s-a grăbit, poate a fost o chestiune pe care a văzut-o din alt punct de vedere, dar eu sunt convins că premierul Marcel Ciolacu, aşa cum îl cunosc eu, nu cedează la un astfel de moment şi acum vin de la Guvern, am fost la o discuţie privind măsurile pe care trebuie să le luăm astfel încât să avem amendamentele finalizate pentru legea pensiilor speciale. Chiar nu a intrat în discuţie vreun astfel de subiect”, a declarat Ciucă, marţi, la sediul PNL.

Reacţia vine în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a spus că, în cazul în care PNL nu susţine pachetul fiscal pregătit de Executiv, îşi depune mandatul şi nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Vizualizări: 1,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: