Actualitate

Le-o fi venit mintea la cap?

Complexul Energetic Oltenia ar putea să primească în acest an banii pentru certificatele de carbon pe care trebuie să le cumpere până la 30 aprilie 2022.

Asta pentru a putea profita de zilele în care prețul este mai mic. Potrivit proiectului de rectificare bugetară, Ministerul Energiei va avea un plus la buget de 650,59 milioane lei, per sold. “Se propune asigurarea sumelor necesare pentru reîntregirea veniturilor rezultate din privatizare utilizate pentru acordarea unei finanţări sub formă de grant Societăţii “Complexul Energetic Oltenia” - S.A. conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 21/2021 (664,1 milioane lei)”, se arată într-un document guvernamental. 

OUG nr. 21/2021 se referă la acordarea unui ajutor de stat de restructurare Societății "Complexul Energetic Oltenia". Pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente poluării din 2020, CE Oltenia a primit ajutorul de stat cu doar o lună înainte de termenul limită, iar asta a însemnat costuri suplimentare de zeci de milioane de euro.

Suma de 664,1 milioane lei pe care ar urma să o primească la rectificare nu ar acoperi nici jumătate din costurile certificatelor, dar ar da companiei posibilitatea să cumpere atunci când prețul pe bursă este mic.

CE Oltenia a cheltuit pentru certificatele aferente poluării din 2020 suma de 315 milioane de euro.

Vizualizări: 8,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: