Social

Lebăda lovită cu pietre, vindecată de veterinari și eliberată! 

Perechea de lebede "Tică și Reta" este din nou împreună în stufărișul de pe Insulița de pe Jiu, după ce veterinarii l-au vindecat pe Tică.

Lebăda lovită cu pietre de un grup de tineri și salvată de la moarte de pescarii de pe Jiu este bine și a fost vindecată de medicii veterinari. Lebăda mascul numită Tică de localnici a avut probleme neurologice în urma incidentului de săptămâna trecută când a fost lovită cu pietre și nu mai putea să țină gâtul drept. Salvată de la moarte de pescarii din zonă, lebăda Tică a avut parte de cinci zile de îngrijiri la un cabinet veterinar, miercuri medicii luând decizia de a o elibera în habitatul său.

Vicepreședintele AJVPS Gorj, Claudiu Fiu, le-a mulțumit celor implicați în salvarea lebedei simbol al Insuliței, precizând că pescarul care a salvat pasărea va primi un abonament de pescuit gratuit și un premiu. „Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, mulțumim medicilor veterinari, mulțumim pescarului care a intervenit în timp util pentru salvare (va avea permisul de pescuit gratis plus un premiu). Mulțumim vouă, celor care v-ați rugat și  transmis un gând pozitiv. Astăzi a fost repusă pe apa lebăda și reîntâlnirea cuplului a fost de o emoție deosebită. Sperăm să ducă la final și generația de pui 2023. A fost o zi de sărbătoare! Să avem grijă de ele, să fim responsabili și empatici, să ne bucurăm de frumusețea lor și să le respectăm! Mii de mulțumiri Blue Care Vet, mulțumim Anna Lemnaru!”, a scris acesta pe pagina de facebook unde a prezentat imagini de la revederea emoționantă a cuplului de lebede. 

Având în vedere popularitatea de care se bucură grațioasele lebede de pe Jiu acestea ar merita ceva mai mută atenție din partea autorităților locale, eventual un mediu semi-protejat unde să poată să crească puii fără a mai fi în pericol de a fi mâncați de animale sau furați.

 

Vizualizări: 1,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: