Actualitate

Le vor întoarce favoarea minerilor și energeticienilor?

Complexul Energetic Oltenia finanțează în mod generos activitatea firmelor pe care le-a înființat în parteneriat cu OMV Petrom și Tinmar Energy și este normal să o facă, fiind firme la început de drum, la care este acționar.

Finanțarea se face însă din munca minerilor și energeticienilor, care în cel mult doi ani vor fi trecuți pe Filiala de Lignit. Adică pe o firmă menită să aibă pierderi și să se închidă treptat, până în anul 2030, în timp ce suratele SpV-uri ar trebui să se dezvolte.

Întrebarea este, aceste SpV-uri le vor întoarce favoarea minerilor și energeticienilor? Până când vor începe să producă, adică niște ani, aceste SpV-uri vor fi finanțate de CE Oltenia. Că doar de asta se amână separarea filialei de lignit, pentru că fără munca minerilor și energeticienilor nu ar putea fi finanțate SpV-urile. Până acum nu s-au dat sume mari, dar o să vedeți că urmează.

De la 1 ianuarie 2026, carierele miniere și termocentralele vor fi în rezervă tehnică, iar Filiala de Lignit nu va beneficia de ajutor de stat, astfel că certificatele de carbon vor fi o povară uriașă. Vor da ceva firmele SpV înapoi minerilor și energeticienilor? 

Vizualizări: 7,970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: