Politică

La ce se pricepe cel mai bine ministrul Energiei

Vorbe multe, limbaj dublu și poze frumoase pentru fanii sau fanele de pe Facebook. Cam la asta se pricepe cel mai bine ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Nu pare să dea nici doi lei pe energia pe cărbune și e și motivul pentru care nu face prea mulți pași să schimbe ceva în traiectoria termocentralelor și carierelor din Gorj. „E un meșter al vorbelor și al mesajului dublu”, îl caracterizează un senator de Gorj.

Senatorul Cristi Rujan e de părere că ministrul Energiei ar putea schimba planul de închidere aprobat pentru minerit. Dacă ar vrea și, mai important, dacă s-ar pricepe. Până acum, n-am văzut decât că se pricepe la selfie-uri pe Facebook și la minciuni împachetate frumos în funcție de oamenii care îl ascultă.

Dacă e la Gorj, spune că energia pe cărbune e bună și trebuie să aibă viitor. Dacă e la Bruxelles, le jură că închide tot. „Ministrul de resort conduce Energia în România, nu parlamentarii. Ministrul Energiei trebuie, având o discuție cu toți cei care asigură managementul carierelor miniere, a termocentralelor, să meaegă la Bruxelles să spună că vedem altă schimă, adecvată momentelor și crizelor. Comisia Europeană nu va zice nu niciodată, dar trebuie să argumentezi”, a declarat Cristi Rujan, la TV Sud.

Și ministrul ar putea, doar că... „Acolo nu te poți duce cu o teoretizare de colț de stradă, de șuetă, la petrecere. Trebuie să te duci cu documente. Domnul Burduja e concentrat foarte mult pe o viitoare candidatură la municipiul București și se gândește mult mai puțin la ce înseamnă energia românească și, în special, la cea pe bază de cărbune. Nu se mișcă. I-am dat un credit, dar se pare că e un meșter al vorbelor spuse în anumite conjuncturi și schimbă mesajul în funcție de locul unde se află. Aici vorbește ceva, la Bruxelles pe dos și spune că va închide mineritul. Dublul mesaj e păgubos pentru întreaga energie românească”, a mai punctat Rujan.

Vizualizări: 2,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: