Social

La an nou, proiecte noi. Ce planuri are primarul orașului Târgu Cărbunești!

Primarii gorjeni au planuri mari pentru anul ce vine! 2024 este an electoral, an în care cetățeanul trage linie și analizează ce s-a făcut pentru bunăstarea lui, iar concluziile la care va ajunge vor fi în strânsă legătură cu votul pe care îl va da la viitoarele alegeri. Din acest motiv, edilii speră să ducă la îndeplinire, chiar și pe ultima sută de metri, proiectele pe care și le-au propus.

În orașul Târgu Cărbunești, de exemplu, anul acesta s-a muncit la foc automat, susține primarul Dănuț Birău. S-a asfaltat un kilometru din drumul care leagă satul Floreșteni de comuna Dănești, au fost amenajate zeci de noi locuri de parcare și un teren de minifotbal. În plus, a fost modernizată strada Pieței și ambulatoriul spitalului din localitate.

S-ar fi făcut mult mai multe, susține primarul, dacă birocrația nu ar fi atât de greu de parcurs. Acesta speră ca anul 2024 să fie unul în care alte noi proiecte vor prinde contur. 

„Suntem în pregătire cu documentele pentru a putea să semnăm și acel contract pe programul Anghel Saligny prin care să exindem rețelele de gaze naturale și în satele Ștefănești, Cărbunești-sat, și Pojogeni. De asemenea, vom încerca să obținem fonduri europene pentru modernizarea celorlalte două terenuri de sport de la Școala „Gheorghe Uscătescu” și de la Liceul „Tudor Arghezi”. Vom continua să îmbunătățim infrastructura atât rutieră cât și pietonală din zona urbană a orașului Târgu Cărbunești, cât și din satele componente. Avem prin Compania Națională de Investiții o lucrare unde va trebui să fie dat ordinul de începere la Școala Gimnazială „Gheorghe Uscătescu” și una unde trebuie să fie scoasă la licitație, la un corp de clădire al Liceului „Tudor Arghezi”. În momentul în care se va termina cu aceste hârtii sigur că vor începe și lucrările, însă trăim în România și este destul de anevoios acest drum, de la depunere ocumentației până la startul lucrărilor”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

 

Vizualizări: 1,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: