Social

Juniorii 3 CSM Târgu Jiu, campionii Seriei I și calificret în Grupele Valoare

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu a câștigat duminică partida disputată  în deplasare, cu CSU Pitești, scor 33-29. Echipa pregătită de Vali Popescu a terminat prima fază a Campionatului Național pe primul loc în Seria I și s-a calificat în Grupele Valoare

Prima fază a Campionatului Național rezervat juniorilor 3 a ajuns la final. Liderul Seriei I, CSM Târgu Jiu, și-a respectat statul de favorită la câștigarea seriei și s-a impus și în ultima etapă, pe terenul echipei CSU Pitești. Gorjenii au avut un parcurs aproape perfect. Băieții lui Vali Popescu au înregistrat 9 victorii din cele 10 meciuri disputate în serie, cu o singură sincopă, la Severin, dar a terminat pe primul loc grupa, cu 18 puncte, în timp ce echipa din Severin, a terminat pe 2, cu 17 puncte. 

Handbaliștii gorjeni și-au propus să câștige și meciul de la Pitești pentru a termina în fruntea clasamentului. Meciul a început într-o notă de echilibru, cu puține reușite în primele minute de joc. Tabela arăta 2-2 în minutul 8. Gazdele au forțat prima desprindere pe tabelă, scor 5-2, în minutul 11. Gorjenii au replicat și-au restabilit egalitatea. Mai mult, băieții lui Vali Popescu au trecut pentru prima dată în avantaj în minutul 17, scor 6-7. Gazdele au egalat, scor 7-7, dar CSM a revenit în atac și s-a desprins la două goluri, scor 7-9, în minutul 18. Până la pauză, gorjenii și-au menținut avantajul de două goluri, scor 10-12. 

Repriza secundă a început tot cu CSM Târgu Jiu în atac și un nou gol pe tabelă, scor 10-13. Gazdele au replicat și au restabilit egalitatea, scor 14-14, în minutul 29. A urmat un nou avantaj pentru CSM Târgu Jiu, scor14-15, dar gazdele au avut o nouă perioadă bună de joc. Piteștiul s-a desprins la 20-16 în minutul 33, și 21-17, în minutul 34. Gorjenii și-au căutat resursele necesare pentru a reveni în joc. Au marcat de 5 ori la rând și-au răsturnat tabela, scor 21-22, în minutul 38. Au urmat câteva minute de echilibru în jocul celor două formații, scor 24-24, în minutul 40. Gazdele au făcut 25-24, dar gorjenii au reușit o serie de 3 goluri consecutive, pentru 25-27, în minutul 42. Piteștiul a reușit să egaleze în minutul 45, scor 28-28. Ultimele 5 minute ale meciului au fost dominate categoric de gorjeni, care au înscris de 5 ori și au primit doar un gol. S-a terminat 33-29 pentru CSM Târgu Jiu. 

Vali Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”Am câștigat și ultimul meci din serie, victorie care ne-a menținut pe pozitia de lider în această grupă. Personal, cred că meritam acest lucru și vreau să-i felicit pe băieții mei pentru efortul depus în acest meci, dar și pe parcursul primei părți a campionatului”.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu, Narcis Popescu, Ianis Penescu 2g, Adelin Negrea, Andrei Mornea, Alexandru Ungureanu, David Bîrlete 2g, Alexandru Anghel 1g, Ștefan Stănoiu, Mihai Ularu, David Honcioiu 9g, Mihnea Ciobanu, Vlad Călinoiu 7g, Robert Guran 8g, Cătălin Popescu 4g. Antrenor: Valentin Popescu.

 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: