Ultima oră

Juniorii 3 CSM Târgu Jiu au pierdut, dar rămân pe podiumul grupei

Echipa de handbal masculin Juniorii 3 CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, pe teren propriu, meciul contra ACS Ștefan Birtalan București, scor 32-33. Meciul a contat pentru etapa a 2-a din Grupa 3 Valoare. Chiar și cu această înfrângere, gorjenii rămân pe podiumul grupei, pe locul 3, și se mențin în lupta pentru un loc în faza superioară a competiției.

Ieri Sala Sporturilor a fost gazda unui duel spectaculos între echipele de juniori 3 ale CSM Târgu Jiu și ACS Ștefan Birtalan. A fost o partidă destul de echilibrată, cu două echipe care și-au împărțit perioadele de dominație. Oaspeții au controlat ultimele 10 minute din prima parte a meciului, atunci când au reușit să se desprindă pe tabelă la +5, scor 12-17, în timp ce echipa din Târgu Jiu a dominat partea secundă, în care a reușit să restabilească egalitatea, dar nu a mai avut forța să întoarcă rezultatul. 

Meciul a început destul de bine pentru gorjeni, care s-au instalat imediat la conducere, scor 2-0, până în minutul 5, apoi 3-2, în minutul 7, și 5-4, în minutul 9. Trei minute mai târziu, oaspeții au trecut pentru prima dată în avantaj, dar gorjenii au egalat repede, 8-8, și 9-9, în minutul 14. Echilibrul s-a rupt în următoarele minute, iar oaspeții au controlat ultimele 10 minute ale primei reprize, perioadă care s-a dovedit a fi decisivă în economia finală a jocului. Oaspeții au intrat la vestiare cu +5 pe tabelă, scor 12-17.

Repriza secundă a început cu un nou gol al echipei vizitatoare, pentru cea mai mare diferență de scor din meci, de +6, scor 12-18. Băieții lui Vali Popescu nu au cedat și au început o cursă de urmărire a adversarului. Gorjenii au tras tare, și în apărare și în atac, și până în minutul 36 au reușit să restabilească egalitatea, scor 22-22. Trezită de seria bună de goluri a gorjenilor, echipa oaspete a replicat cu 3 goluri la rând, pentru 22-25. Gorjenii au fost nevoiți să alerge, din nou, după egalare, care a venit în minutul 47, scor 30-30. Ultimele secvențe ale meciului au fost pe muchie de cuțit, cu ambele echipe reușind să marcheze pentru 32-32. Partida părea că se îndreaptă către un rezultat de egalitate, ce părea echitabil după aspectul jocului, dar oaspeții au dat lovitura cu doar câteva secunde înainte de final, iar gorjenii nu au mai avut timp pentru încă un atac. S-a terminat 32-33.  

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu CS Dinamo București. Meciul este programat pentru duminică, 24 martie, de la ora 15.30, în Sala Dinamo. 

Vali Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”Din păcate nu am reușit să scoatem un rezultat pozitiv. Am început jocul puțin cam timid. În prima repriză nu am jucat la adevărata noastră valoare și aici cred că s-a făcut diferența. Sunt mulțumit de atitudinea din partea a doua a meciului”.

Cei mai buni marcatori ai grupării gorjene au fost David Honcioiu și Cătălin Popescu, ambii cu câte 9 goluri. 

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu, Darius Beuran, Narcis Popescu, Ianis Penescu 4g, Andrei Mornea, Alexandru Ungureanu, David Bîrlete 5g, Alexandru Anghel, Ștefan Stănoiu, Mihai Ularu, David Honcioiu 9g, Mihnea Ciobanu, Vlad Călinoiu 2g, Robert Guran 3g, Cătălin Popescu 9g. Antrenor: Valentin Popescu.

 

Vizualizări: 431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: