Actualitate

Judecătorii CCR au sporuri care bat orice salariu

Judecătorii Curții Constituționale a României au sporuri care bat inclusiv salariul unui președinte de Consiliu Județean.

De exemplu, președintele Valer Dorneanu are spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică - 5.884 lei pe lună (25% din salariu), spor pentru păstrarea confidențialității - 1.176 lei pe lună (5% din salariu), spor pentru condiții de muncă vătămătoare – 4.449 lei pe lună. (15% din salariu), indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor – 950 de lei pe lună.

Asta înseamnă un total de 12.459 de lei/lună, doar din sporuri.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la curţile de apel, tribunale, tribunalele specializate şi judecătorii, procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanţe, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, personal de specialitate juridică asimilat magistraţilor, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie beneficiază şi de un spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25%, respectiv de un spor pentru păstrarea confidenţialităţii de până la 5%, aplicate la salariul de bază lunar, respectiv la indemnizaţia lunară de încadrare.

Oricine își desfășoară activitatea în praf sau la calculator poate cere spor de condiții vătămătoare.

Vizualizări: 2,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: